MENY

Rotfylling

Rotfylling er en fylling som erstatter nerven i tannen. En rotfylling kan være nødvendig dersom kariesangrepet er så stort at nerven er involvert, traume/slag mot tann eller at den har fakturert(knukket) av ulike årsaker. En god grunn til å velge rotfylling er for å kunne beholde tannen så lenge som mulig.

Ansatt forklarer til pasient

Informasjon om behandling

En infeksjon eller betennelse i tannens nerve kan være symptomfri, men kan også gi sterke symptomer som smerter og ømhet ved tygging/berøring. En betennelse i tannens nerve kan føre til at nerven i tannen dør, og etter en stund kan man ved hjelp av røntgen se infeksjon rundt rotspissen på tannen. 

Rotfylling av tenner er ofte en krevende prosess for både pasient og behandler. Alle tenner har ulike anatomi og har mellom én og tre rotkanaler. En rotfylling kan derfor ta lang tid og/eller flere besøk avhengig av hvilken tann og hvilken årsak det er. Etter rotfyllingen er ferdig forsegles tannen enten med fylling eller krone.

Behandlingen blir utført under lokalbedøvelse.


Komplikasjoner ved rotfylling:

  • Når nerven er fjernet og fylt med plastmateriale vil ikke tannen lenger ha blodforsyning, og dette kan føre til at tannen blir mer ‘sprø’ og kan etter mange år frakturere(knekke) ved hard tyggemotstand eller traume

  • Misfarge av tannen kan forekomme

  • Noe ubehag/ømhet ved tygging etter behandlingen eller under behandlingen

Meny

Ved å fortsette å bruke nettsidene til Nova Dental samtykker du i at vi kan benytte cookies i din nettleser.