...

Vår filosofi

Munnen er kroppens portvokter

Vi lever i samspill med milliarder av bakterier, både på og i kroppen vår. De fleste er vennlige. Sammen arbeider de for at du og jeg skal fungere normalt.

Kroppen har flere bakteriesamfunn, vi kaller et slikt bakteriesamfunn for «mikrobiom» eller «bakterieflora».

Munnhulens bakterieflora er kroppens nest største. Med sine over 700 ulike bakteriearter og et innbyggertall på nærmere 2 milliarder, påvirker den hele kroppen. Bare tenk på alt som passerer gjennom munnen din på sin reise innover i kroppen; snus og tobakk, et kyss, medisiner, luften og dens partikler, mat og drikke – og alle de tusener av kjemikalier de bringer med seg, samt milliarder av fremmede bakterier, virus og sopp. Bakteriene i munnen er i en uendelig krig mot alt som kommer inn, for å holde deg trygg.

Ubalanse i munnens flora kan føre til en mengde helseproblemer. Alt fra hull, tannkjøttsykdom og dårlig ånde, til kreft og hjertesykdom.

Heldigvis er også munnfloraen en av de enkleste bakteriefloraene å endre på; med et godt kosthold, tannpuss og sunne vaner, og regelmessige besøk hos tannlegen. Her på Nova-Dental ser vi helheten mellom munnen og resten av kroppen, vi mener at ved å optimalisere din munnhelse, kan man også forbedre din generelle helse og funksjon. Vi er en av svært få tannklinikker i Europa som arbeider med et slikt helhetlig fokus – vi benytter oss av den nyeste forskningen og unik teknologi for å hjelpe deg.

Av alle sykdommer i munnhulen er det spesielt periodontitt som er koblet til en rekke sykdomstilstander i kroppen. Periodontitt er svært utbredt, faktisk verdens sjette mest vanlige sykdom.

Omtrent 11,2% av verdens befolkning har en alvorlig form for periodontitt, mens 45-60% har en mildere form. Til tross for at sykdommen er så vanlig, er det mange som går rundt med dette uten å vite det.

 

Klikk på ikonene for å lese om hvordan munnen henger sammen med ulike sykdommer.

Hjerte- og karsykdom

Forebygg alvorlig sykdom

Alzheimers sykdom

Munnen passer på hjernen

Diabetes
mellitus

En livsviktig sammenheng

Revmatoid artritt

Munnen lurer immunsystemet

Lungesykdom

Små grep kan bety mye

Fødsel

Sørg for en god start på livet

Kreft

En livsviktig sammenheng

Mental helse

Psyken og munnen henger sammen

Covid-19

En dødelig kombinasjon

Tarmsykdom

Tarmen og munnen er overraskende like

Parkinsons sykdom

Beskyttende effekt?

Våre behandlere

Erling Skallevold

Erling Skallevold

Funksjonell tannlege

Forsker

Snart lege

Govind Bagri

Govind Bagri

Tannlege

Biomimetikk

Komplisert tannbehandling

Mankiran Kaur

Mankiran Kaur

Tannlege

Kvinnehelse

Tannlegeskrekk

Isanullah Khan

Isanullah Khan

Tannlege

Tannlegeskrekk

Omsorgsfull

Tatiana

Tatiana

Spesialist i oral kirurg og oral medisin

Tidligere professor

Tidligere key opinion leader Straumann

Ingvild

Ingvild

Spesialist i kjeve- og ansiktsradiologi

Helhetlig perspektiv

Historien vår

Mange tannklinikker har brukt lokalet vi befinner oss i. Flere av våre tannleger har selv vært hos skoletannlegen sin her, som barn. Siden da har flere aktører renovert og drevet tannklinikker her. Etter covid-pandemien, fikk klinikken i Fayes gate 7 navnet Nova-Dental Tønsberg. På det tidspunktet eksisterte Nova-Dental både i Tønsberg og Tromsø. Ved årsskiftet 2023 ble Nova-Dental Tønsberg overtatt av nye eiere, deriblant tannlege Erling Skallevold. Siden da har klinikken blitt snudd på hodet med nye filosofier og teknikker. Nova-Dental eksisterer nå kun i Tønsberg, og er blitt en av få klinikker i Europa som praktiserer med en så tverrfaglig og funksjonell bredde.

ansatte

behandlinger i året

behandlet med tannlegeskrekk

behandlingsrom

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.