Implantater

Mangler du noen tenner? Har du en tann som er forsøkt reddet med behandling, men som du nå har fått beskjed om at bør trekkes? Dette er du ikke alene om, mange er i din situasjon. 

To ansatte ved Nova-Dental står ved siden av plakat med tekst "Høy kompetanse"

Løsning med implantater har allerede hjulpet millioner av mennesker hvor dem har fått tilbake tyggefunksjon, samt følelsen av å ha fått igjen de naturlige tennene. Implantater fungerer, ser ut som og føles som dine egne tenner. Siden vår oppstart i 2010, har vi operert inn over 13.000 tannimplantater.

Hvordan fungerer implantat? ​

Selve implantatet er en svært liten titanskrue som vil fungere som en rot når den opereres/settes inn i kjevebenet ved hjelp av et lite inngrep som er godt planlagt på forhånd. Grunnstoffet titan kan aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev. Når implantatet er satt inn i kjevebenet ditt, vil kjevebenet sakte men sikkert vokse seg fast rundt titanskruen og gjøre den helt fast og solid og klar for å bli belastet med ei implantatkrone, etter en tid. Normalt tar denne prosessen- eller helningstiden, ca. 3-4 måneder.

Nøyaktig spesifikasjon for hvilket implantat som passer for deg, er det våre spesialister i oralkirurgi som bestemmer ut i fra et såkalt 3DCT; tredimensjonalt CT-bildet.Din tannlege hos oss, som vil være en spesialist på området, er den du vil rådføre deg med angående hvilken type imlantatløsning som vil være den beste for deg. Det vil også alltid være en av våre norsktalende pasientkonsulenter tilstede slik at du både forstår og får svar på alle dine spørsmål.

Nedenfor kan du se eksempel for èn type implantatløsning, da her med en protese over fire implantater, som kan være aktuelt dersom det er en hel kjeve som skal erstattes.

Dersom du mangler ei eller noen få tenner, kan løsning som du ser illustrert nedenfor være aktuelt;