MENY

Behandling

Før man kan vite behandlingsbehov er det viktig at tannlege/spesialist kartlegger din tannhelse ved undersøkelse. Da vil det avdekkes behov og du vil få god veiledning for hvilke muligheter du har.

Pasient får behandling hos Nova-Dental

Informasjon om behandling

Ved den første time kartlegger vi din tannstatus og helse. Vi begynner med å ta røntgenbilder, en profesjonell rengjøring av dine tenner samt konsultasjon. Man kan få undersøkelse både hos tannpleier og tannlege. Priser kan sees i vår prisliste. Følgelig setter vi opp videre behandlingstimer om dette er ønskelig.
I forkant av dette igjen har du gjerne vært i kontakt med vårt kundeservice som kan veilede og informere deg godt i henhold til din situasjon- ofte kan vi anta både virkedager, antall etapper og pris. Vi vil alltid gjøre deg oppmerksom på at dette er veiledende, hverken bindende fra din eller vår side. Dette er fordi det er avgjørende med en klinisk undersøkelse og konsultasjon av din tannlege/spesialist hos oss, slik at alle forhold blir avdekket som kan gjøre at reelt behandlingsbehov kan fastsettes.
 
I forkant av dette har du vært i kontakt med  kundeservice som kan veilede og informere deg godt i henhold til din situasjon- ofte kan vi anta både virkedager, antall etapper og pris. Vi vil alltid gjøre deg oppmerksom på at dette er veiledende, hverken bindende fra din eller vår side. Dette er fordi det er avgjørende med en klinisk undersøkelse og konsultasjon av din tannlege/spesialist hos oss, slik at alle forhold blir avdekket som kan gjøre at reelt behandlingsbehov kan fastsettes.

Generell informasjon

All tannbehandling hos oss skal være smertefri.

Vi tilbyr i hovedsak tre typer sedasjon/bedøvelse:

 • Lokalbedøvelse med og uten premedisinering:
  Dette er den vanligste type bedøvelse hos oss, og andre tannleger; hvor du får lokalbedøvelse sprøytet inn i området hvor tannbehandlingen skal gjøres. Om ønskelig legger vi en bedøvende krem på først, slik at stikket ikke skal kjennes.
 • Behandling i intravenøs narkose (tilbys kun ved klinikken i Budapest):
  Formålet med intravenøs narkose er at tannbehandlingen skal bli mer behagelig. Narkose er ikke nødvendig for å gjennomføre behandlingen. Narkosemiddelet gis som injeksjon og føres rett i blodet, og i tillegg får man vanligvis propofol/lystgass. Andre medikamenter kan også bli brukt. Noen ganger får pasienten også medisiner som vedkommende må ta før behandlingen, og vedkommende kan også få lystgass under behandlingen. Narkose reduserer bevisstheten og evnen til å reagere og til å ta avgjørelser. Effekten av narkose varer maksimum ut den dagen behandlingen skjer.
 • Behandling i full narkose (tilbys kun ved klinikken i Budapest):
  Kun den Islanske Klinikin Budapest
  kan tilby behandling i full narkose. Dette skal planlegges på klinikken og koordineres med vårt narkoseteam i god tid før du kommer/returnerer. Ved denne type sedasjon vil det blir gjort noen undersøkelser; blodprøver, EKG diverse samt at du på narkosedagen får prate med narkoselege. Du skal alltid føle deg trygg i denne situasjonen og vårt norsktalende personell på klinikken har god tid og er sammen med deg hele veien. Mens du sover vil tannbehandlingen bli utført, før vi vekker deg. Da vil du være bedøvet og vil ikke føle noe smerte- du vil hele tiden få god informasjon om hva som skjer og hva du kan forvente. Ved denne type sedasjon/bedøvelse, vil vi be om at du har med deg ledsager da det er det beste. Snakk uansett med oss om dette dersom du har spørsmål. Vi svarer gjerne på alt du lurer på.

Tannlegeskrekk (nofobi)

Vi vet at hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk, og for mange er kanskje noe av det vanskeligste å ta kontakt med tannlegen.

Moderne tannbehandling betyr at all behandling skal være smertefri. Vi benytter det siste innenfor bedøvelse og smertelindring, og hos oss garanterer vi at du vil føle deg ivareatt.

Er du en av de som har tannlege skrekk er det viktig at du så tidlig som mulig snakker med oss om dette.

Alle våre medarbeidere er norsk autorisert helsepersonell og enten du kontakter oss på tlf, gjennom våre nettsider eller møter oss, vil du bli møtt av kompetente fagpersoner med lang erfaring som kan veilede deg godt.

Dette sikrer at du kan føle deg trygg hos oss, og du vil bli møtt med forståelse, kunnskap, omsorg og tatt på alvor. Vi setter av god tid i hele prosessen, og hos oss skal du få svar på alle dine spørsmål, uansett hvor detaljert, eller generell de måtte være.

Vi vil i fellesskap med deg som pasient og med utgangspunkt i din tannlegeskrekk finne gode behandlingsformer, basert på dine ønsker og erfaringer, og dette vil danne grunnlaget for hele din tannreise fra vi henter deg på flyplassen til du er ferdig behandlet.

Vi tilbyr finansiering i samarbeid med Svea Finans. Spør oss gjerne om finansiering når du kontakter oss.

Vår fagfolk bruker produkter av høyeste kvalitet. Budapestklinikken kan derfor tilby gode garantier sånn at du kan føle deg trygg. Samtidig er det viktig at du som pasient tar noen forholdsregler og passer på dine nye tenner. Gjør deg kjent med garantibestemmelsene før start av behandling. Les gjennom våre garantibestemmelser her.

Meny

Ved å fortsette å bruke nettsidene til Nova Dental samtykker du i at vi kan benytte cookies i din nettleser.