MENY

Helprotese

Hvis det er ikke er noen tenner igjen i kjeven, kan helprotese være løsningen. Helprotese kan brukes korrigere og fester seg bedre til ganen; hvis det er noen få tenner igjen. Målet er både estetisk tilfredsstillende og funksjonelt siden en protese gir tilbake tyggeevnen

Hva er helprotese?

Avtakbar plateprotese kan brukes når det ikke er noen tenner igjen i kjeven. Dette er en av de vanligste metodene når alle tenner har gått tapt. Den har som mål å erstatte både tenner og deler av kjevekammen. Protesen støtter seg på ganen og kjevebenet. Den sitter på plass ved hjelp av musklene i ansiktet, overflaten på ganen og kjevebenet, av vakuumet som skapes, trykk fra tygging og tyngdekraften (underkjeven).
 
Helprotesen er laget av spesialplast, ofte kombinert med metalldeler. Hvis plasten tørker ut, kan protesen deformeres; derfor må den holdes fuktig. Når den ikke er i bruk, bør den settes i vann eller rensevæske. Tennene er alltid laget av plast for at man skal unngå unødig tyngde.
 

Informasjon om behandlingen

Hvis det er for få tenner igjen i kjeven til å kunne feste en bro, kan man bruke en delprotese med metallskjelett for å gjenopprette tyggefunksjonen. En slik protese tar mer plass i munnen enn pasientens egne tenner fordi den dekker deler av ganen og dekker og erstatter manglende deler av kjevekammen. Man kan bruke klammefester eller kroker for å feste delprotesen til de gjenværende tennene.

Generell informasjon

All tannbehandling hos oss skal være smertefri.

Vi tilbyr i hovedsak tre typer sedasjon/bedøvelse:

 • Lokalbedøvelse med og uten premedisinering:
  Dette er den vanligste type bedøvelse hos oss, og andre tannleger; hvor du får lokalbedøvelse sprøytet inn i området hvor tannbehandlingen skal gjøres. Om ønskelig legger vi en bedøvende krem på først, slik at stikket ikke skal kjennes.
 • Behandling i intravenøs narkose (tilbys kun ved klinikken i Budapest):
  Formålet med intravenøs narkose er at tannbehandlingen skal bli mer behagelig. Narkose er ikke nødvendig for å gjennomføre behandlingen. Narkosemiddelet gis som injeksjon og føres rett i blodet, og i tillegg får man vanligvis propofol/lystgass. Andre medikamenter kan også bli brukt. Noen ganger får pasienten også medisiner som vedkommende må ta før behandlingen, og vedkommende kan også få lystgass under behandlingen. Narkose reduserer bevisstheten og evnen til å reagere og til å ta avgjørelser. Effekten av narkose varer maksimum ut den dagen behandlingen skjer.
 • Behandling i full narkose (tilbys kun ved klinikken i Budapest):
  Kun den Islanske Klinikin Budapest
  kan tilby behandling i full narkose. Dette skal planlegges på klinikken og koordineres med vårt narkoseteam i god tid før du kommer/returnerer. Ved denne type sedasjon vil det blir gjort noen undersøkelser; blodprøver, EKG diverse samt at du på narkosedagen får prate med narkoselege. Du skal alltid føle deg trygg i denne situasjonen og vårt norsktalende personell på klinikken har god tid og er sammen med deg hele veien. Mens du sover vil tannbehandlingen bli utført, før vi vekker deg. Da vil du være bedøvet og vil ikke føle noe smerte- du vil hele tiden få god informasjon om hva som skjer og hva du kan forvente. Ved denne type sedasjon/bedøvelse, vil vi be om at du har med deg ledsager da det er det beste. Snakk uansett med oss om dette dersom du har spørsmål. Vi svarer gjerne på alt du lurer på.

Tannlegeskrekk (nofobi)

Vi vet at hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk, og for mange er kanskje noe av det vanskeligste å ta kontakt med tannlegen.

Moderne tannbehandling betyr at all behandling skal være smertefri. Vi benytter det siste innenfor bedøvelse og smertelindring, og hos oss garanterer vi at du vil føle deg ivareatt.

Er du en av de som har tannlege skrekk er det viktig at du så tidlig som mulig snakker med oss om dette.

Alle våre medarbeidere er norsk autorisert helsepersonell og enten du kontakter oss på tlf, gjennom våre nettsider eller møter oss, vil du bli møtt av kompetente fagpersoner med lang erfaring som kan veilede deg godt.

Dette sikrer at du kan føle deg trygg hos oss, og du vil bli møtt med forståelse, kunnskap, omsorg og tatt på alvor. Vi setter av god tid i hele prosessen, og hos oss skal du få svar på alle dine spørsmål, uansett hvor detaljert, eller generell de måtte være.

Vi vil i fellesskap med deg som pasient og med utgangspunkt i din tannlegeskrekk finne gode behandlingsformer, basert på dine ønsker og erfaringer, og dette vil danne grunnlaget for hele din tannreise fra vi henter deg på flyplassen til du er ferdig behandlet.

Vi tilbyr finansiering i samarbeid med Svea Finans. Spør oss gjerne om finansiering når du kontakter oss.

Vår fagfolk bruker produkter av høyeste kvalitet. Budapestklinikken kan derfor tilby gode garantier sånn at du kan føle deg trygg. Samtidig er det viktig at du som pasient tar noen forholdsregler og passer på dine nye tenner. Gjør deg kjent med garantibestemmelsene før start av behandling. Les gjennom våre garantibestemmelser her.

Meny

Ved å fortsette å bruke nettsidene til Nova Dental samtykker du i at vi kan benytte cookies i din nettleser.