MENY

Bro

Hvis du mangler flere tenner, vil tannlegen din kanskje anbefale en tannbro. Tannbroer er nyttige for å få tilbake ditt naturlige utseende, og de kan hjelpe deg til å prate og spise ordentlig. En bro består av falske tenner og er vanligvis avhengig av støttetenner på hver side av tannluken. Om disse tennene har store fyllinger eller skader fra før er en bro et meget bra alternativ ettersom tannlegen da ikke behøver å slipe bort så mye av den friske delen av tannen. Om tennene derimot ikke har fyllinger eller skader må tannlegen slipe bort mye av tannen for at broen skal passe.

Et annet alternativ kan være en såkalt etsebro som limes til baksiden av støttetennene. En etsebro krever lite sliping på støttetennene, men løsner dessverre lettere enn f.eks en vanlig bro. Av og til brukes etsebroer som en midlertidig løsning før man kan sette inn et implantat.

En tannbro består av:

 • mellomledd, som erstatter manglende tann eller tenner
 • bropilarer, som broen støtter seg på. Bropilarer kan være egne preparerte tenner, tannrøtter eller implantater
 • anker, som vanligvis er kroner, men kan også være inlay, onlay eller implantater. Disse brukes for å feste broen til bropilarene

Hele prosessen med en tannbro som skal holdes på plass av eksisterende tenner, er ganske enkel og kan ta kort tid å fullføre. Ofte kan dette gjøres på en og samme tur til klinikken men det forutsetter noen dagers opphold i Budapest. Tannlegen på Klinikken undersøker din nåværende situasjon. Deretter kan du og tannlegen din avgjøre hvilken løsning som passer best for deg. Etter at du har bestemt deg starter tannlegen med å forberede de nærliggende tennene dine, slik at de kan brukes som feste for den endelige helkeramiske tannbroen. Minimum to nærliggende tenner blir omformet. Tannlegen tar deretter et avtrykk av dette området i munnen din, man lager så midlertidig tannbro som du kan bruke mens den endelige blir laget. Deretter sendes avtrykket til et laboratorium der en modell blir fremstilt. Laboratoriet lager en ny, helkeramisk tannbro ut fra modellen. Når tannlegen har mottatt den nye tannbroen din, må du tilbake til klinikken for å få broen tilpasset og sementert. Tannlegen kontrollerer at tannbroen passer og at du er fornøyd med resultatet. Produksjonsprosessen på vårt laboratorium sikrer en perfekt tilpasning med få eller ingen nødvendige justeringer. Tannlegen din sementerer tannbroen på plass. Smilet ditt er nå ferdig!

GENERELL INFORMASJON

All tannbehandling hos oss skal være smertefri.

Vi tilbyr i hovedsak tre typer sedasjon/bedøvelse:

 • Lokalbedøvelse med og uten premedisinering:
  Dette er den vanligste type bedøvelse hos oss, og andre tannleger; hvor du får lokalbedøvelse sprøytet inn i området hvor tannbehandlingen skal gjøres. Om ønskelig legger vi en bedøvende krem på først, slik at stikket ikke skal kjennes.
 • Behandling i intravenøs narkose (tilbys kun ved klinikken i Budapest):
  Formålet med intravenøs narkose er at tannbehandlingen skal bli mer behagelig. Narkose er ikke nødvendig for å gjennomføre behandlingen. Narkosemiddelet gis som injeksjon og føres rett i blodet, og i tillegg får man vanligvis propofol/lystgass. Andre medikamenter kan også bli brukt. Noen ganger får pasienten også medisiner som vedkommende må ta før behandlingen, og vedkommende kan også få lystgass under behandlingen. Narkose reduserer bevisstheten og evnen til å reagere og til å ta avgjørelser. Effekten av narkose varer maksimum ut den dagen behandlingen skjer.
 • Behandling i full narkose (tilbys kun ved klinikken i Budapest):
  Kun den Islanske Klinikin Budapest
  kan tilby behandling i full narkose. Dette skal planlegges på klinikken og koordineres med vårt narkoseteam i god tid før du kommer/returnerer. Ved denne type sedasjon vil det blir gjort noen undersøkelser; blodprøver, EKG diverse samt at du på narkosedagen får prate med narkoselege. Du skal alltid føle deg trygg i denne situasjonen og vårt norsktalende personell på klinikken har god tid og er sammen med deg hele veien. Mens du sover vil tannbehandlingen bli utført, før vi vekker deg. Da vil du være bedøvet og vil ikke føle noe smerte- du vil hele tiden få god informasjon om hva som skjer og hva du kan forvente. Ved denne type sedasjon/bedøvelse, vil vi be om at du har med deg ledsager da det er det beste. Snakk uansett med oss om dette dersom du har spørsmål. Vi svarer gjerne på alt du lurer på.

Tannlegeskrekk (nofobi)

Vi vet at hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk, og for mange er kanskje noe av det vanskeligste å ta kontakt med tannlegen.

Moderne tannbehandling betyr at all behandling skal være smertefri. Vi benytter det siste innenfor bedøvelse og smertelindring, og hos oss garanterer vi at du vil føle deg ivareatt.

Er du en av de som har tannlege skrekk er det viktig at du så tidlig som mulig snakker med oss om dette.

Alle våre medarbeidere er norsk autorisert helsepersonell og enten du kontakter oss på tlf, gjennom våre nettsider eller møter oss, vil du bli møtt av kompetente fagpersoner med lang erfaring som kan veilede deg godt.

Dette sikrer at du kan føle deg trygg hos oss, og du vil bli møtt med forståelse, kunnskap, omsorg og tatt på alvor. Vi setter av god tid i hele prosessen, og hos oss skal du få svar på alle dine spørsmål, uansett hvor detaljert, eller generell de måtte være.

Vi vil i fellesskap med deg som pasient og med utgangspunkt i din tannlegeskrekk finne gode behandlingsformer, basert på dine ønsker og erfaringer, og dette vil danne grunnlaget for hele din tannreise fra vi henter deg på flyplassen til du er ferdig behandlet.

Vi tilbyr finansiering i samarbeid med Svea Finans. Spør oss gjerne om finansiering når du kontakter oss.

Vår fagfolk bruker produkter av høyeste kvalitet. Budapestklinikken kan derfor tilby gode garantier sånn at du kan føle deg trygg. Samtidig er det viktig at du som pasient tar noen forholdsregler og passer på dine nye tenner. Gjør deg kjent med garantibestemmelsene før start av behandling. Les gjennom våre garantibestemmelser her.

Her har vi “direkterefusjon” gjennom vårt system OPUS. Dette vil si at dersom tannlege finner diagnose, vil han kunne bruke takst som gjør at du betaler en viss egenandel. Spør din behandler om HELFO angående din spesifikke behandling når du kommer til time, og du vil få mer informasjon.

Helfo logo

Meny

Ved å fortsette å bruke nettsidene til Nova Dental samtykker du i at vi kan benytte cookies i din nettleser.